Dagje wan - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dimitri Pelser - WaarBenJij.nu Dagje wan - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dimitri Pelser - WaarBenJij.nu

Dagje wan

Blijf op de hoogte en volg Dimitri

04 April 2005 | Suriname, Paramaribo

Zo eerste dagje in het ziekenhuis zit er op. Echt een onwijs verschil met wat je in Nederland gewent bent. We staan gewoon met vijf man personeel een wondje te behandelen bij een patient. Je kunt dus niet echt zeggen dat er een tekort is hier. Zeker de manier van werken is wel even wennen. Het is hier erg taakgericht. je hebt vier zalen en die behandel je met zo'n 7 verpleegkundige. Meeste allemaal stagiares, maar toch. Vond het wel moeilijk om op deze manier te werken. Doordat je met best veel personeel staat heb je ook het gevoel dat je al snel niets te doen hebt. Maar goed het is nu even wennen, de ervaring in ieder geval is wel super.

Veel groetjes van Dimitri

• 05 April 2005 - 07:00

Rob S:

Dat je er met 7 mensen staat, zonder professionel begeleiding?, komt niet erg overeen met de verhalen die je hoort. Je moet jezelf na een gegeven periode op een onderwerp storten waar je alles van wilt weten met name om jezelf scherp te houden.
    Groet
    Rob

• 05 April 2005 - 07:02

Smeigel!:

Komen de vooroordelen toch nog een beetje uit over Suriname: Live is easy going! Leuke foto's, wel even schrikken dat ik er een tweeling broer bij heb gekregen. Je kan op het werk lekker relaxen zodat je genoeg energie hebt voor die beloofde kindertjes.

Regards,

Your big brother!!!

• 05 April 2005 - 09:18

Su:

He lief!
    Hhahah! Nou, zie er maar de humor van in... Vallen de amputaties ook onder jou afdeling?!

Hoor snel weer van je!

Dikke kus,
    Su

• 05 April 2005 - 11:37

Tante Ingrid:

Na een week relaxen dan eindelijk aan het werk. Wat voor een werk, easy man.Ik vind het heerlijk voor je, dat je je daar zo lekker voelt.Leuke foto's waren er gemaakt, door wie?Hoe ga je naar je werk, op de fiets? of kan dat pas volgende week, wanneer JW hem niet meer nodig heeft. Leuk dat jullie hem naar Moengo gaan brengen, zie je ook weer wat meer van het land.
    Groetjes ook aan de anderen van Ingrid

• 05 April 2005 - 11:47

Ellen:

Hoi lieverd,
    Het zal zeker wennen zijn om met zovelen een patient te behandelen. Net als je moeder wil jij het het liefst alles zelf doen en regelen, dus nu is het afwachten en loslaten.
    Wacht niet teveel af en probeer zoveel mogelijk informatie te vergaren. Hopelijk blijf je de werkwijze interessant genoeg vinden.
    Ik heb tante Rose via de mail een hele leuke kaart gestuurd,een bedankje voor alle gastvrijheid,ze heeft al een bericht terug gestuurd.
    Nu lieve zoon, dikke knuffel en tot snel aan de telefoon.

• 05 April 2005 - 16:54

Pa:

Leuk dat je nu eindelijk begonnen bent, want daarvoor ben je uiteindelijk naar Suriname gegaan, nietwaar?
    Wees af en toe maar eens brutaal en dring jezelf wat meer naar voren. Je zult wat je kennis en kunde opdoen betreft je de kaas niet van je brood moeten laten eten. Maar dat kun je wel, tenminste, als je het hier kunt, kun je het daar ook.
    Ik ben blij dat je zo'n beetje je draai hebt gevonden en dat je je daar best wel lekker voelt. Probeer nog maar eens weer wat foto's te sturen per e-mail (als dat tenminste mogelijk is), wij sturen ze dan wel weer door naar belangstellenden.
    Hé jong, hou je taai en tot het volgende bericht.

• 05 April 2005 - 17:01

Tommy:

So seker jonge..Je hebt het prima voor mekaar! Lijkt me ook wel wat, voor een wondje behandeld worden door 7 lekkere verpleegsters ;) Maargoed even zonder dollen, ik hoop dat je het onwijs naar je zin hebt en geniet er van, voor je het weet...Goodluck!

• 05 April 2005 - 19:56

Nienke:

Ha,klinkt echt super!! heel veel succes en wacht op je volgende berichtje!
    x Nienke

• 06 April 2005 - 14:30

Moeders:

Lieve Dim,
    Heerlijk gisteren je aan de tel. gehad te hebben. Vandaag zijn we bij dr. Buyne geweest omdat papa alweer een tijdje erg last van zijn buik heeft gehad. Gelukkig constateerde hij niets ernstig, we moeten het in de gaten houden. Uiteraard vertelt over jou en hij wist jou zich nog goed te herinneren, dacht alleen dat je geneeskunde studeerde. Zijn nichtje heeft ook in Suriname stage gelopen maar heeft het wel druk gehad. Hij adviseerde je om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de verschillen hier en daar. Interessant om mee bezig te zijn en het geeft je energie. Verder zei hij dat je nu goed kunt ervaren hoe veel je hier al geleerd hebt en dat je door je academische stage op een gegeven moment weet wat je wilt. Dus erg leuk om van hem te horen. Dat je de binnenlanden met Antoon ingaat zul je als positief ervaren. Nu lieve schat weer veel succes en doe iedereen de lieve groeten.
    Liefs.

• 06 April 2005 - 15:29

Pa:

Als aanvulling op wat moeders schrijft, dr. Buyne zei, dat je zelf initiatieven moet nemen om zaken op te pakken: zou ik dit kunnen doen of dat kunnen doen? Dat zijn dingen die je scherp houden. Succes ermee en doe je best.
    Iedereen vraagt hier naar je. Ik heb Theo, de kapper, ook jouw site gegeven, ik ben dus benieuwd of hij een keer reageert. Ook op het Schipperscentrum waren ze erg enthousiast en belangstellend. Je merkt, een heleboel mensen zijn met je bezig en denken aan je, ondanks het feit dat je zo ver weg zit.
    Doe de groetjes daar en het allerbeste.

• 07 April 2005 - 10:08

Nathalie:

Hej Dimitri!
    Superleuk om te horen wat je allemaal aan het doen bent in Suriname! Ik heb al gelezen dat iedereen allemaal goede adviezen voor je heeft. Dus ik zeg maar gewoon dat je vooral ook moet genieten, want voor je het weet sta je weer op schiphol!
    Liefs Nathalie

• 07 April 2005 - 14:29

Martine:

Klinkt bekend, met veel te veel personeel staan en niet patientgericht werken. Is wel ff wennen he? Leuk om te horen dat wij niet de enigen zijn die dat meemaken...
    Liefs Martine

• 09 April 2005 - 19:27

Karlijn En Lisa:

Hey Dimitri, via Vera gehoord dat je ook in Suriname zit en lees je berichten op de website van Martine... Zin om binnenkort een biertje te gaan drinken? liefs

• 09 April 2005 - 20:44

Theo "De Kapper":

Ja hoor, ik reageer!!!
    Leuk om zo af en toe eens te lezen hoe het met je gaat.
    Veel succes en we blijven je berichtjes volgen.

Groeten Theo en Angela

• 10 April 2005 - 13:42

Dommel:

Ha Sjakie, je weet waar mijn computer staat! Je weet dat als ik naat links kijk, ik KUT weer zie!!! Das bij jou vast anders, dat hoop ik althans. Woensdag speelt PSV weer en dan stuur ik wel een sms. Nu is de stand Aja- AZ overigens 1-1, dus wie weet. Interesseert je natuurlijk nu niet zoveel, maar ik kan je geen vaktechnische vragen stellen, dus dan is een algemeen gespreksonderwerp al gauw voetbal. Maarten en ik zijn 28 april weer onder de pannen, dat wist je al, maar we hebben allemaal nieuwe gave dingen. Zal eens kijken of ik het via het net kan versturen. Maar ja je weet hoe dat gaat eh? 'k hou je op de hoogte. mzzl!! Your one na biggest bro

• 13 April 2005 - 06:28

Tilletje:

Ha Dimiet, ik vind het geweldig je verhaaltjes op deze manier te lezen, maar ik zit ook met smart te wachten op..........foto's.
    Gaat dat ook nog lukken, of was je dat niet van plan. Ik kijk nu uit naar de verhalen vanuit de bush.
    Bye bye.

• 13 April 2005 - 17:26

Ellen:

We voelen elkaar wel aan zeg, gisteren je gevraagd of je al kaarten gestuurd hebt en ja dus. Heel hartelijk bedankt namens opa, oma en tante Mies. Ze vonden het geweldig. Ben je vandaag weer begonnen en hoe voel je je nu?
    Liefs, sterkte en veel toi toi.
    Moeders.

• 14 April 2005 - 15:05

Pa:

Even nog snel een berichtje voordat ik Floris moet gaan verzorgen en moet gaan eten. Moeders is ondertussen weer aan het werk en ik mag op de toko passen. Hoe is het met je? Bedankt nog voor je mailtje, het is wel leuk op die manier wat meer te horen (en te lezen) dan op jouw site. Het lijkt trouwens wel of je al maanden weg bent. De tijd gaat zo verschrikkelijk langzaam.
    We houden elkaar op de hoogte. Groetjes aan Rose en Antoon en hou je taai!
    Pa!